8 Ocak 2012 Pazar

Kelimelerin incitir de ben incinmem.

   "Sizden beklediğim şey tek başına sevgi değil, aynı zamanda saygı. Küçüklerime sevgi, büyüklerime saygı geçen yüzyılda kaldı. Benden saygı istiyorsanız ben de sizden saygı istiyorum. Hata yapmama izin verin ki gerçekten ders alayım. Hata değilse siz ders alın. 
   Benimle ilgili fikirleriniz elbette var. Ama arada benim ne düşündüğümü, ne hissettiğimi de sorun ve gerçekten dinleyin. Aramızdaki çoğu şey iletişimsizlikten çıkıyor.
   Söylediklerinize karşı çıktığımda size değil, söylediklerinize karşı çıkıyorum. Siz de bana değil, söylediklerime karşı çıkın. Kelimeler incinmez ama bizler inciniriz. Yani "sen aptalsın!" yerine "bu söylediğin fikir güzel değil!" diyelim birbirimize. Toplum içinde gurur duyacağınız bir şahsiyet olmam, sizin bana bir şahsiyet gibi davranmanıza bağlı."

   

6 yorum:

Adsız dedi ki...

buyur saygı değer insan, ne düşünüyorsun ne hissediyorsun? seni can kulağıyla dinliyorum :)

Serapus dedi ki...

:)
Mendebur kişi;

Ben yazmadım ki bunu ama. Gördüm, beğendim, size aktardım. :)

Sağol dinlemek istediğin için. :)

Adsız dedi ki...

tırnak içine alınmış ama nerden bileyim alıntı :P ama güzel paylaşım, teşekkürler :)

just not found. dedi ki...

iletişimsizlik kısmına şiddetle katılıyorum zira insanlar artık anlamadan dinlemeden ahkam kesmeye o kadar meyilli ki o önyargıyı asla yıkamıyorsun ve bi çok şey başlamadan ya da en güzel yerinde nihayete eriyor...
=)

Serapus dedi ki...

kuccukkurba;
Haklısın. Çoğu zaman iletişim kurmayı bilmiyoruz. İfade gücümüz zayıf ya da. Aslında söylemek istenmeyenler çıkıyor ağızdan yok yere. Ne diyelim, düzeliriz inşallah. :)

Adsız dedi ki...

Büyükçe ! Yine ...