Biri Kayseri'de okur.
Biri Konya'da.
Biri de Edirne'de.
Ama bugün üçü bir aradaydı. Senede bir ya da iki kez görüşmek mümkün olsa da, hepsinin farklı şehirlerde farklı hayatları ve farklı en yakın arkadaşları olsa da, lisede bıraktıkları gibi devam ederler dostluklarına kaldıkları yerden.
Güzel bir gündü bugün, bol gülmeli bir gün. :)
12 yorum:
Çok eğlenmişsiniz ki ^^
Sen ne güzel bir kızmışsın. :) Maaşallah canım.
Sevgi ile.
Luna.
Luna! Sensin güzel! :)
Çook teşekkür ederim.
Bi daha artık seneye eğlenebilcez. Yarın herkes şehirlerine dağılıyo malum. :)
Süper olmuş blogun, aferün!
Fotolar da süper :D
Umut;
Seni dinledim bak. :D
Teşekkür ederiim. :)
ne mutlu günmüş.
:)
adsızları engelle de bi daha üzülme.
:)
deep;
Güzeldi herşey, aynısından seneye diliyorum artık. :) İki saat sonra falan yolcuyum çünkü. :)
Bu arada haklısın, engelleyeyim ben doğru.
Kabukları ile yıkanıp kurulanmış yarım kilo patatesi, soyulmuş olarak enine dilimleyin.
Miktar kişi adedine göre değişir.
Teflon tavaya bir parmak yağ koyun (soyola).
Yağ kızsın.
Patatesleri, tavaya, bir sıra dolacak şekilde koyun.
Önlü arkalı-yakmadan-kızartın.
Başka bir kaba alın.
Her alışta bir tutam tuz atın.
Bütün patatesler bitince, ateşi söndürün.
Yağı bir kaba boşaltın.
Patatesleri düzgün bir şekilde tavaya sıralayın.
O yağdan bir iki çorba kaşığı yağı patateslerin üzerine gezdirin.
4 yumurtayı bir tutam tuz ile karıştırın.
Ocağı yakın (ne çok kısık, ne çok harlı).
Yarım dakika sonra yumurta karışımını patateslerin üzerine gezdirin.
Yumurtanın kenarlara yapışmasını önlemek için tahta spatül yardımıyla, tava ile yumurtayı ayırın, sık sık.
Patatesin altı yaklaşık beş dakikada pişer.
Üstünün de pişmesi önemli.
Bunun için tam tava büyüklüğünde bir tencere kapağını (kenarlıksız), tavanın üstüne kapatıp, patatesleri ters yüz edip, tekrar tavaya yerleştirin.
(İşin bu kısmı zordur. Yumurtalar dökülebilir. O yüzden çok çabuk yapılmalı)
Patateslerin çevrilen alt kısmı da yaklaşık bir iki dakikada pişer.
Dört parçaya kesilip servis yapılır.
Marul salatası ile iyi gider.
Kola veya birayla da.
Kabukları ile yıkanıp kurulanmış yarım kilo patatesi, soyulmuş olarak enine dilimleyin.
Miktar kişi adedine göre değişir.
Teflon tavaya bir parmak yağ koyun (soyola).
Yağ kızsın.
Patatesleri, tavaya, bir sıra dolacak şekilde koyun.
Önlü arkalı-yakmadan-kızartın.
Başka bir kaba alın.
Her alışta bir tutam tuz atın.
Bütün patatesler bitince, ateşi söndürün.
Yağı bir kaba boşaltın.
Patatesleri düzgün bir şekilde tavaya sıralayın.
O yağdan bir iki çorba kaşığı yağı patateslerin üzerine gezdirin.
4 yumurtayı bir tutam tuz ile karıştırın.
Ocağı yakın (ne çok kısık, ne çok harlı).
Yarım dakika sonra yumurta karışımını patateslerin üzerine gezdirin.
Yumurtanın kenarlara yapışmasını önlemek için tahta spatül yardımıyla, tava ile yumurtayı ayırın, sık sık.
Patatesin altı yaklaşık beş dakikada pişer.
Üstünün de pişmesi önemli.
Bunun için tam tava büyüklüğünde bir tencere kapağını (kenarlıksız), tavanın üstüne kapatıp, patatesleri ters yüz edip, tekrar tavaya yerleştirin.
(İşin bu kısmı zordur. Yumurtalar dökülebilir. O yüzden çok çabuk yapılmalı)
Patateslerin çevrilen alt kısmı da yaklaşık bir iki dakikada pişer.
Dört parçaya kesilip servis yapılır.
Marul salatası ile iyi gider.
Kola veya birayla da.
deep;
Çook teşekkür ederiim, unutmamışsın. :)
Hem kolaymış da, yaparız biz bunu kızlarla. :)
Çok sağol. :)
en sevdiğim yemek bu benim. ama aynen yazdığım gibi yap. farkı görürsün :) yapması çok uzun sürüyor.
Tamam o zaman, tarifim de burada, harfiyen uygularım mademse. :)
Bakalım deep'in en sevdiği yemek nasılmış. :)
Yorum Gönder